Eerste editie van WRITE groot succes!

Op vrijdag 12 april was het dan eindelijk zo ver! In de Verkadefabriek in Den Bosch vond de eerste editie van WRITE plaats. Het evenement werd georganiseerd door Foxiz en Verebus, en had als doel om (aspirant) technisch auteurs uit allerlei sectoren dichter bij elkaar te brengen en hen te informeren over de laatste ontwikkelingen in het vakgebied.

Een blik op het heden en de toekomst van technische documentatie

Na de officiële opening nam gastspreker Niels Stamhuis van Dent B.V. de deelnemers mee in de wereld van digitalisering en Internet of Things (IOT). Ook werd de invloed van deze recente ontwikkelingen op technische documentatie en onderhoudsdata besproken. Van de implementatie van S1000D en het opstellen van documentatie in XML-modules, tot dynamische documentatie die mee verandert met productontwikkelingen. En van de mogelijkheden en wettelijke vereisten met betrekking tot het digitaal aanleveren van handleidingen, tot de toekomst van technische vertalingen (denk daarbij bijvoorbeeld aan machinevertaling en AI).

In de namiddag vonden vier deelsessies plaats, elk gericht op een ander specialisme:

  • Hoe schrijf je voor Defensie en haar toeleveranciers aan de hand van S1000D?
  • Hoe gebruik je SX000i en SX002D om technische onderhoudsdata aan elkaar te koppelen, om ervoor te zorgen dat de juiste informatie op het juiste moment beschikbaar is?
  • Wat is er tegenwoordig allemaal mogelijk als het gaat om de digitalisatie van werkinstructies en handleidingen?
  • Hoe zorg je dat technische documentatie en vertalingen optimaal op elkaar worden afgestemd?

Informele afsluiting van een geslaagd event

Afsluitend konden alle technisch schrijvers en documentalisten onder het genot van een hapje/drankje napraten met de specialisten van Foxiz en Verebus, evenals met andere kennisdragers uit het werkveld. Iedereen was het erover eens dat het een zeer geslaagde middag was en het was dan ook zonder meer voor herhaling vatbaar!