WRITE: Technisch schrijvers evenement 12 april

Zoals je onlangs al hebt vernomen, hebben Verebus en Foxiz de handen ineengeslagen. Zo hebben ze onder meer al de Documentatie-academie opgericht. Op vrijdag 12 april vindt bovendien het evenement Write plaats in de Verkadefabriek in Den Bosch. Het primaire doel van Write is om (aspirant) technisch schrijvers te enthousiasmeren voor en informeren over het vak technisch schrijven. En jij bent van harte uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn! Ontdek hoe de wereld van technische documentatie en onderhoud verandert, van traditioneel naar digitaal, en leer alles over de ontwikkelingen in dit dynamische vakgebied.

13.00 uur: Inloop

Met koffie, thee en petit fours.

13.30 uur: Plenaire introductie

Gastspreker Niels Stamhuis (directeur bij Dent B.V.) neemt je mee in de wereld van digitalisering en Internet of Things bij onderhoud, en de invloed daarvan op het vakgebied van de technisch schrijver.

14.30 uur: Pauze

14.45 uur: Vier deelsessies in 2 x 20 minuten (je kunt er dus twee kiezen)

 • Digitalisering en modulaire aanpak (S1000D)

Aanpak van technische documentatie; schrijven voor Defensie en haar toeleveranciers. Wat is het en wat kun je ermee?

 • Dynamiek in onderhoudsdata
 • Alle engineering support data van complexe assets hangt met elkaar samen. Een onderhoudsplan is continu in beweging. Technische documentatie wordt gevoed vanuit één datamodel. Het ultieme doel: up-to-date documentatie, op het juiste moment beschikbaar.

 • Digitalisatie en publicatie van technische content
 • Werkinstructies en handleidingen mogen tegenwoordig digitaal worden aangeleverd. Maar hoe gaat dat in z’n werk?

 • Technische documentatie en vertalingen
 • Hoe zorg je dat technische documentatie en vertalingen optimaal op elkaar worden afgestemd?

  15.30 uur: Plenaire afsluiting

  Een leuke, interactieve afsluiting met quiz.

  16.00 uur: Netwerkborrel

  Tijd om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje!

  Klik hier om je aan te melden!