Doelgroepgericht schrijven

Een belangrijk element in het vak van technisch schrijver is de manier waarop je informatie overdraagt. Door te kiezen voor de juiste didactische vorm zorg je ervoor dat jouw boodschap helemaal is afgestemd op de ontvanger, ofwel de doelgroep.
In deze cursus leren technisch schrijvers rekening te houden met verschillende kernmerken van de verschillende doelgroepen. De cursisten ontdekken hoe mensen leren. Zo kunnen ze bepalen wat, per doelgroep, de beste manier is om informatie over te dragen.

Onderwerpen

  • Het belang van doelgroepgericht schrijven;
  • Hoe karakteriseer je een doelgroep?
  • Leerstijlen; hoe leren mensen?
  • Welke presentatievormen kun je gebruiken?

Cursusmateriaal

  • Presentatie;
  • Templates;
  • Hand-outs van de theorie en (uitgewerkte) opdrachten.

Resultaat

Na de cursus kan de cursist een beschrijving maken van een doelgroep aan de hand van persona’s. De cursist weet welke presentatievormen geschikt zijn, hoe je aansluiting vindt bij een doelgroep en welk taalniveau je het beste kunt gebruiken voor een bepaalde doelgroep.

Meer informatie

Spreekt deze cursus je aan en wil je meer informatie over tarieven, inhoud en cursusdagen ontvangen? 

Meer informatie
foxizbeeldmerk DA

Deze training wordt verzorgd door Foxiz