Beeldtaal

De technisch schrijver begrijpt het belang van beeldtaal (visuele communicatie) in de documentatie. Plaatjes zeggen meer dan praatjes. Tijdens deze cursus leer je op een effectieve manier grafische elementen, zoals foto’s, illustraties, pictogrammen, tabellen en zelfs cartoons in te zetten voor een optimale informatieoverdracht.

Onderwerpen

  • Het belang van beeldtaal;
  • Theoretische basis in het gebruik van beeldtaal;
  • Welke vorm van informatieoverdracht te kiezen;
  • Beeldtaal toepassen in de praktijk.

Cursusmateriaal

  • Presentatie;
  • Opdrachten;
  • NEN-ISO 3864-2 Veiligheidslabels

Resultaat

Na de training kan de cursist bewust een keuze maken voor het gebruik van kleur, vorm en illustratie. Je leert verschillende visuele hulpmiddelen te gebruiken en kan deze zelfstandig uitkiezen en invoegen.

Meer informatie

Spreekt deze cursus je aan en wil je meer informatie over tarieven, inhoud en cursusdagen ontvangen? 

Meer informatie
foxizbeeldmerk DA

Deze training wordt verzorgd door Foxiz